Pulmahooaeg on alanud! Värske abielude statistika ja ME Agentuuri pakutavad lahendused

Pulmahooaeg on täies hoos ning paljud paarid üle Eesti planeerivad oma unistuste päeva. ME Agentuur on siin, et aidata teil korraldada täiuslik pulmapidu algusest lõpuni. Pakume kõike alates planeerimisest kuni ansamblite ja heliteenusteni. Enne kui sukeldume pulmakorralduse maailma, vaatame lähemalt värskeid abielude statistika andmeid, mis annavad aimu viimaste trendide kohta.

Abielud Eestis 2023. aastal

Populaarseimad ajad ja vanused
Statistikaameti andmetel sõlmiti 2023. aastal Eestis 6 504 abielu. Kuigi see number on 696 võrra väiksem kui 2022. aastal, näitab see siiski märkimisväärset hulka paare, kes otsustasid oma armastust ametlikult tähistada.

Mullu suvekuudel sõlmiti 41% kõikidest abieludest. Kõige populaarsem päev abiellumiseks oli reede, 7. juuli, mil sõlmis abielu 104 paari. Suvekuud on traditsiooniliselt pulmahooaja kõrghetk, pakkudes ilusaid ilmasid ja romantilisi päikeseloojanguid.

Esimest korda abielluvad mehed olid keskmiselt 33,7-aastased ja naised 31,4-aastased. See trend on püsinud stabiilsena viimastel aastatel. Alla 30-aastaste abiellujate osakaal on aga vähenenud: 2023. aastal oli alla 30-aastane iga neljas (24%) abielluv mees ja iga kolmas (34,5%) abielluv naine.

Perekondlikud ja rahvuslikud eripärad

Huvitav fakt on see, et abiellumise hetkel on vähemalt üks ühine laps 30%-l paaridest, mis on tõus võrreldes varasemate aastatega. See näitab, et paljud paarid otsustavad enne abielu sõlmimist luua perekonna.

Eestlasest naised abiellusid muust rahvusest partneriga veidi rohkem (521) kui eestlasest mehed (461). Kokku oli 70%-l sõlmitud abieludest vähemalt üks osapool Eesti rahvusest. Välismaal sõlmiti mullu 11% kõikidest abieludest (kokku 726), millest pooltel oli vähemalt üks osapool Eesti kodanik.

Kutsu ME Agentuur oma pulmi korraldama

ME Agentuur on teie usaldusväärne partner pulmakorralduse maailmas. Meie kogenud meeskond aitab teil luua unustamatu päeva, pakkudes täisteenust alates planeerimisest kuni ansamblite ja helitehnikani. Me teeme koostööd parimate teenusepakkujatega, et tagada teie pulmapäeva sujuv kulg ja erakordne kvaliteet.

Pulmade korraldamine on suur ja keeruline töö, ning professionaalsete teenuste kasutamine võib teie elu oluliselt lihtsustada. Olgu need siis pulmakorraldajad, fotograafid, catering, floristid – kõik need osapooled toovad teie pulma professionaalse oskusteabe ja aitavad teil saavutada soovitud tulemuse.

Andmed pärinevad Statistikaameti 2023. aasta abielude statistikast.

Kuna kõik sündmused on eriilmelised, siis koostame pakkumised kõigile personaalselt. 

Võta meiega julgesti ühendust ning leiame Sinu jaoks parima lahenduse!

Tel. +372 511 5755

E-post: info@syndmus.ee